El Cor de Cambra Dyapason es funda l’any 1988 sota la direcció de Teodor Roura amb la intenció d’interpretar un repertori que en aquells moments és poc habitual. Des de la seva fundació, el Cor de Cambra Dyapason, una de les primeres formacions corals de cambra del país, ha participat amb regularitat en concerts de diferents cicles musicals.

Els enregistraments d’aquests concerts, realitzats per CATALUNYA RÀDIO i RADIO NACIONAL 2, són emesos habitualment en les seves programacions.

En el curs 1998-99 participa en els concerts organitzats per la Universitat de Barcelona (Concerts al Paranimf) amb un homenatge a García Lorca, amb obres de Castellnuovo-Tedesco i Oltra.

El 1999 el Cor enregistra per a Columna Musica la “Missa en La Major” de Francesc Juncà (1724-1833) amb l’Orquestra de Cambra Catalana, dirigida per Joan Pàmies, i l’any 2001 l’obra “Cançó de Bressol”, de Josep Soler, en un disc recopilatori de obres basades en textos de Verdaguer, amb motiu del centenari d’aquest poeta.

A l’octubre del mateix any 2001, participa en l’Òpera “Dido i Eneas” d’Henry Purcell, produïda per l’Òpera de Cambra de Sant Cugat, al Teatre-Auditori del Centre Cultural d’aquella ciutat.

L’any 2004 col•labora en el muntatge de música, poesia i dansa “The Power of Peace”, espectacle creat per “Camerata Coral Sant Cugat” i que va ser estrenat al Teatre-Auditori de Sant Cugat el 19 de setembre. Des del gener de 2004 és la capella de Música de Sant Vicenç de Sarrià.

Al febrer de 2005 i el febrer de 2006, conjuntament amb el Cor Aulos de Sant Cugat i l’orquestra Simfònica Sant Cugat, dirigida per Josep Ferré, realitza uns concerts interpretant cors d’òpera i l’obra Le Villi de G. Puccini, al Teatre-Auditori d’aquesta ciutat.

L’any 2005, dirigit per Montserrat Bonet, el Cor participa en un enregistrament discogràfic d’obres del compositor catalano-cubà Joaquín Nin-Culmell per al segell Columna Música.

El 2006, la secció d’homes del Cor enregistra la “Missa per a cor” (1953), del compositor català Josep Soler, en un disc monogràfic dedicat a aquest compositor.

L’any 2007, dirigit pel musicòleg Emili Ros-Fàbregas, el Cor fa uns concerts monogràfics amb obres del Cançoner de Barcelona, del manuscrit Barcelona M-454 de la Biblioteca de Catalunya. Aquest mateix any, juntament amb el Cor Aulos, interpreta el Rèquiem Alemany de Johannes Brahms, en la versió del propi compositor per a solistes, cor i piano a quatre mans.

En el mes de març de 2008 surt editat pel segell Ars Harmonica de la “Ma de Guido” el disc “Cançoner de Barcelona”, amb obres del manuscrit Barcelona M-454 de la Biblioteca de Catalunya. Es presenta el 19 de maig del mateix any a la dita Biblioteca. L’any 2009 ha interpretat l’Stabat Mater de Dvorak en la versió per a solistes, cor i piano del mateix autor, descoberta musicològica recent i inèdita a Catalunya. Així mateix, ha interpretat la integral dels quartets vocals de Joseph Haydn.

 

Pàgina inici